Hengelsportvereniging

  De Kruisweel

 
     
  HomeAlgemeenBestuurLidmaatschapContactWedstrijdenJeugdLinksnieuwsbrief  
 

  

FORELLEN MET “HSV DE KRUISWEEL”

Zaterdag 18 oktober 2014 was het dan zover “HSV DE KRUISWEEL” ging met een twintigtal liefhebbers forelvissen.
Tussen 7:30 en 7:45 uur verzamelen voor de poort van Dre Leenaarts te Achtmaal, om 7:45 uur na het openen van de poort konden de stekken aan de 2e visvijver  bezet worden.
Hierna werd direct begonnen met het in orde brengen van de hengels en kon de jacht op de forellen beginnen.
Nog voor de voor ons gereserveerde forellen werden uitgezet wist Johan van Loon de eerste forel al te landen, goed begin Johan.
Nadat de forellen waren uitgezet ging het pas echt los de ene na de andere forel wist het aas (powerbait etc) te vinden en belanden zodoende in het schepnet van een Kruisweelvisser.
Aan de oostzijde van de vijver was het echt top, met de wind op de kop verzamelde veel forellen zich in die hoek en konden Johan van Loon en Henk Nijssen hun hart ophalen.
Voor 10:30 uur hadden beide reeds de meeste forellen al aan land weten te brengen, na die tijd werd het een stuk rustige.
Volgens mij was iedereen uiterst tevreden ook al hadden er sommige iets minder vissen dan zij verwacht hadden..
De koplopers waren wel Johan van Loon en Henk Nijssen beide rond de 14 a 15 forellen.
Henk Nijssen wist er zelfs 2 tegelijk te vangen, echter bij het onthaken was er toch een forel slimmer dan Henk en wist het ruime sop te kiezen voor Henk er erg in had.
Ook hadden Johan en Henk op een gegeven moment beide de zelfde vis aan de haak, Johan was de gelukkigste, hij had hem immers ook als eerste gehaakt
Om 12:00 uur einde vissessie werden de visatributen opgeruimd is er nog nagepraat in de aanwezige kantine.
Na een uiterst leuke visochtend is iedereen tevreden weer huiswaarts gekeerd en volgens de meeste deelnemers is dit voor herhaling vatbaar.
Bestuur en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet bedankt voor de gezellige visochtend en tot aan de waterkant en/of  de prijsuitreiking op zaterdag 22 november 2014

volop ruimte om te vissen

 

           Voor de liefhebbers, 3 Oktober 2015, dezefde tijd, dezelfde locatie.

  

=============================================================================

Verslag bootjes/koppelwedstrijd “HSV DE KRUISWEEL” jeugd/senioren. 

In het teken van verbroedering met onze jeugdleden houd “HSV DE KRUISWEEL” ieder jaar een koppelwedstrijd jeugd/senioren op de baak, onze jeugdleden gaan dan samen met een senior die in het bezit is van een visbootje een wedstrijdje vissen op de baak beter bekent als het langewater onder Steenbergen.
Op zondag 14 september 2014 om ongeveer 7 uur was het verzamelen in Kruisland waarna we gezamenlijk naar het water zijn gegaan. Nadat de bootjes in orden waren gemaakt zijn we uit gevaren en om 8:30 uur werd het startsein vissen gegeven.
Bij mij in de boot mocht ik Rik van Eert begroeten en samen zijn we vol goede moed aan de wedstrijd begonnen.  Al snel nadat we een voerplek hadden gemaakt werden de eerste visjes gevangen en langzaam aan wisten steeds meer en grotere vis ons aas te vinden, en het vissen alsmaar leuker werd. Na twee derde van de wedstrijd krijgt die kanjer die naast mij zit een mooie beet en begon zijn gevecht met een toen  nog onbekende vis, en hier liet deze jongeman zien dat hij al aardig de knepen van het vak onder de knie heeft. Na een dril van zo’n 10 minuten waarbij wij beide aan het gokken waren wat voor vis dit wel kon zijn werd zijn geduld beloont en wist Rik een mooie SNOEK van ongeveer 40 cm te landen, chapeau hoor prachtig gedaan.
Echter dit was nog niet de enigste verrassing, na opnieuw beaast te hebben  weer een mooie aanbeet en weer een schitterende dril van Rik, het resultaat een prachtige baars en voorn tegelijk, dus twee vissen in een klap, dan kun je pas vissen.
Om 11:30 uur einde wedstrijd, hengels aftuigen de boel aan boord weer een beetje ordenen en terug roeien naar de wal. Vis wegen en tellen door de controleurs en het eind resultaat aanschouwen, 87 vissen en ruim 4 kg en veel belangstelling en waardering voor de gevangen snoek en baars van de mede wedstrijdvissers.
Alle deelnemers zowel de jeugd als de senioren hebben goed vis gevangen en een prachtige dag gehad. Er was er zelfs een (Robin) die op 2 vissen na 100 stuks heeft weten te verschalken. Volgens mij is er geen mooie manier om onze jeugdvissers zo een schitterende visdag te bezorgen, daarvoor dank aan bestuur, vrijwilligers en bootjes bezitters om dit mogelijk te maken. 

Hier onder ziet u nog een foto van de door Rik van Eert gevangen snoek.

 

 Met vriendelijke visgroeten,

Henk Nijssen

 

=============================================================================

VERSLAG VISWEDSTRIJD TUSSEN “HSV WADDINXVEEN” en “ HSV DE KRUISWEEL”.

Inzet een finaleplaats in de strijd om het clubkampioenschap Zuid-West Nederland.

De 1ste wedstrijd werd gevist in Zwammerdam aan de Oude-Rijn wedstrijdparcour van                       “HSV WADDINXVEEN”  op zaterdag 13 juli 2014.
“HSV WADDINXVEEN” waren met 12 vissers aanwezig en “HSV DE KRUISWEEL” met 10 vissers te weten Good old Jack Vrins, Toon Kraaijbeek, Frans Verheijen, Johan van Loon, Henk Palings, Ron Bommelijn, Rinus Jansen, Corne Lodiers, Henk Nijssen en ons jeugdlid Dries Welten.
Na een welkomstwoord en loting (plaatsen om en om) welke om 7:00 uur plaats vond werden de vis uitrustingen in orde gemaakt en om 8:00 uur klonk het startschot voor de wedstrijd. Henk Nijssen lootte een kopplaats nr. 22 en had het geluk in de voorgaande weken reeds twee maal op die stek verkennend gevist te hebben.
Tijdens de wedstrijd werd al duidelijk dat er aan het begin van het parcours de vangsten tegen vielen, Henk Nijssen echter die op het einde van het parcours zat wist redelijk zijn mannetje te staan en haakte gemiddeld elk kwartier wel een brasem ook al waren ze niet echt groot toch leverde dat hem een verdiende 2e plaats op.
Na 4 uur vissen klonk om 12:00 uur het eind signaal, waarna de weging begon en waaruit het onderstaande resultaat tevoorschijn kwam:

 

HSV Waddinxveen

Gewicht:

Pt:

HSV de Kruisweel

Gewicht:

Pt:

Wim v.d. Wal

12050

10

Henk Nijssen

10940

9

Aat van Leeuwen

8460

8

Toon Kraaybeek

2170

4

Rinus Reichard

6670

7

Johan van Loon

1350

3

Gert v.d. Bosch

4410

6

Jack Vrins

1260

2

Jan van Dam

2780

5

Henk Palings

970

1

 

Totaal Pt.

36

 

Totaal Pt.

19

Overige resultaten Waddinxveen

Overige resultaten Kruisweel

Piet Kruit

2750

Ron Bommelijn

420

Dick Rijsdam

2590

Frans Verheijen

330

Martin van Leeuwen

2430

Rinus Jansen

300

Arie Boom

2410

Corne Lodiers

280

Tinus Bogaard

2160

Dries Welten

0

Jaap de Jong

1040

Gerard Reijm

410

Totaal:

48160

Totaal:

18020

 Na afloop werden wij allen nog getrakteerd op een slaatje en een drankje, en bedankte Johan van Loon namens alle Kruisweelvissers de organisatie van “HSV WADDINXVEEN” voor de perfecte organisatie en het goede ontvangst.
Zoals uit bovenstaande uitslag duidelijk is was dit een zware nederlaag voor “HSV DE KRUISWEEL” verloren met maar liefst 17 punten verschil. Om dit weg te werken diende er hard aan de weg getimmerd te worden door de vissers van “HSV DE KRUISWEEL”.
De vissers van “HSV DE KRUISWEEL” gingen na deze nederlaag flink in training.
Frans Verheijen en Toon Kraaijbeek namen ons jeugdlid Dries Welten onder hun hoede om hem vertrouwd te maken met de feederhengel, en zoals je verder op kunt lezen niet tevergeefs, Frans en Toon nog bedankt voor jullie inspanning.
De return wedstrijd werd op 2 augustus 2014 aan het Bovensas te Steenbergen het thuiswater van “HSV DE KRUISWEEL” gevist.
“HSV WADDINXVEEN” kwamen met 11 vissers opdagen, ook hadden zij al een keer op verkenning geweest aan het Bovensas en waren niet erg op hun gemak , zij vonden het toch wel een moeilijk te bevissen water.
Van “HSV DE KRUISWEEL” was 12 vissers aanwezig.
Na een welkomst woord door Johan van Loon richting de visser van “HSV WADDINXVEEN” werden de stekken geloot en kon om 8:00 uur de wedstrijd aan vangen.
Dries Welten had het geluk een kopplaats te loten en ook daar had Dries al een paar keer verkennend gevist. Tevens had Henk Nijssen voor hem een speciaal voertje en aas klaar gemaakt, welk na einde wedstrijd toch het winnende voertje en aas bleek te zijn.
De vangsten kwamen langzaam op gang en al snel werd duidelijk dat je met een paar brasems wel eens aan het langste eind kon trekken. Het was Henk Nijssen die met 6 brasems en 5860 gram de wedstrijd wist te winnen, Arie Boom van “HSV WADDINXVEEN” wist met 5600 gram een schitterende 2e plaats te behalen. Toon Kraaijbeek viste zich netjes naar een 3e plaats en Dries Welten wist met 3 brasems en 3100 gram knap de 4e plaats te bemachtigen welke hem als jeugdlid dubbele punten opleverde, knap hoor Dries.
Rond 11:00 uur werden wij allen nog verrast met warm worstenbrood en een drankje verzorgt door de familie van Loon, waarvoor onze hartelijke dank. 

Nadat om 12:00 uur het eindsignaal geklonken had kon de weging aanvangen en werd onderstaande uitslag bekend.

HSV Waddinxveen

Gewicht:

Pt:

 

HSV de Kruisweel

Gewicht:

Pt:

Arie Boom

5600

9

 

Henk Nijssen

5860

10

Rinus Reichard

2380

6

 

Toon Kraaybeek

4380

8

Gerard Reijm

1960

4

 

Dries Welten ( jeugdlid)

3100

14

Rob Jenner

1640

3

 

Johan van Loon

1980

5

Jan van Dam

1240

2

 

Frans Verheijen

1080

1

 

Totaal Pt.

24

 

 

Totaal Pt.

38

 

 

 

 

 

 

 

Overige resultaten Waddinxveen

 

 

 

Overige resultaten Kruisweel

 

 

Tinus Bogaard

480

 

 

Corne Lodiers

780

 

Kees Hunink

360

 

 

Henk Palings

240

 

Martin van Leeuwen

300

 

 

Piet Reijnders

120

 

Ron Sluyk

300

 

 

Jack Vrins

60

 

Wim van de Wal

40

 

 

Rinus Jansen

0

 

Gert van de Bosch

0

 

 

John Doomen

0

 

 

 

 

 

Adrie Lodiers

0

 

Totaal:

14300

 

 

Totaal:

17600

 

 Zoals je kunt zien in bovenstaande uitslag 2e wedstrijd is er door de KRUISWEELVISSERS goed gepresteerd en hebben zij de achterstand van 17 punten knap terug weten te brengen tot 3 punten. Helaas niet goed genoeg voor een finale plaats, maar we zijn ten minste met eer ten onder gegaan en hebben het tot het laatste toe spannend weten te houden. Hieronder volgt nog de totaal uitslag.

 

 

 

Einduitslag  2e voorronde HSV Waddinxveen tegen HSV de Kruisweel

 

 

 

uitslag punten

HSV Waddinxveen

HSV de Kruisweel

 

 

 

1e wedstrijd

36

19

2e wedstrijd

24

38

 

 

 

Totaal aantal punten

60

57

 Na bekend making van de uitslag werden de vissers van “HSV WADDINXVEEN” door ons gefeliciteerd met het behalen van de finale plaats en hun veel succes in die finale toegewenst, tevens wenste wij hen een goede thuisreis. Ook zij dankte ons en met name Johan van Loon voor de goede organisatie en misschien tot volgend jaar.

 Hieronder voor de belangstellende  het individueel klassement over de twee wedstrijden.

1STE WEDSTRIJD IN ZWAMMERDAM OUDE-RIJN

2E WEDSTRIJD BOVENSAS

EIND UITSLAG INDIVIDUEEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEELNEMER

Ver.

GEWICHT

PUNTEN

GEWICHT

PUNTEN

GEWICHT

PUNTEN

 

Henk Nijssen

Kr.w

10940

9

5860

10

16800

19

1

Dries Welten

Kr.w

0

0

3100

14

3100

14

2

Rinus Reichard

W.V.

6670

7

2380

6

9050

13

3

Toon Kraaybeek

Kr.w

2170

4

4380

8

6550

12

4

Wim v.d. Wal

W.V.

12050

10

40

0

12090

10

5

Arie Boom

W.V.

2410

0

5600

9

8010

9

6

Aat van Leeuwen

W.V.

8460

8

 

 

8460

8

7

Johan van Loon

Kr.w

1350

3

1980

5

3330

8

8

Jan van Dam

W.V.

2780

5

1240

2

4020

7

9

Gert v.d. Bosch

W.V.

4410

6

0

0

4410

6

10

Gerard Reijm

W.V.

410

0

1960

4

2370

4

11

Rob Jenner

W.V.

 

 

1640

3

1640

3

12

Jack Vrins

Kr.w

1260

2

60

0

1320

2

13

Henk Palings

Kr.w

970

1

240

0

1210

1

14

Frans Verheijen

Kr.w

330

0

1080

1

1410

1

15

Piet Kruit

W.V.

2750

0

 

 

2750

0

16

Dick Rijsdam

W.V.

2590

0

 

 

2590

0

17

Martin van Leeuwen

W.V.

2430

0

300

0

2730

0

18

Tinus Bogaard

W.V.

2160

0

480

0

2640

0

19

Jaap de Jong

W.V.

1040

0

 

 

1040

0

20

Ron Bommelijn

Kr.w

420

0

 

 

420

0

21

Rinus Jansen

Kr.w

300

0

0

0

300

0

22

Corne Lodiers

Kr.w

280

0

780

0

1060

0

23

Kees Hunink

W.V.

 

 

360

0

360

0

24

Piet Reijnders

Kr.w

 

 

120

0

120

0

25

Ron Sluyk

W.V.

 

 

300

0

300

0

26

John Doomen

Kr.w

 

 

0

0

0

0

27

Adrie Lodiers

Kr.w

 

 

0

0

0

0

28

 Hopelijk doen wij volgend jaar weer een poging de finale te halen en mogen wij weer rekenen op veel deelnemers van “HSV DE KRUISWEEL”.

    Groetjes en tot aan de waterkant,
    Henk Nijssen  

=============================================================================

Verslag viswedstrijd in het teken van de nationale clubkampioenschappen tegen ’t Alvertje”  uit Zevenbergen.

 Zaterdag 3 mei 2014 werd er gevist in de voorronde clubkampioenschappen tegen visvereniging “’t ALVERTJE” uit Zevenbergen op het parcours van HSV De Kruisweel na bij Bovensas, Steenbergen.

 “ ’t Alvertje”  was met 10 vissers aanwezig en onze vereniging “De Kruisweel” met 7 vissers te weten Goodold Jack Vrins, Crack Toon Kraaijbeek, onze kampioen van 2013  Frans Verheijen, de bestuursleden Rien Luijks, Johan van Loon en Henk Palings en ondergetekende.

Loting was om 6:45 uur aanvang wedstrijd 8:00 uur.

Na de loting zijn de wedstrijdvissers zich (na veel gemopper over het slechte begaan baarheid van het parcours) gaan installeren op de door hen gelote visplaats.

Stipt 8:00 uur werd het startsein gegeven, er werd zowel met de vastestok als met de feederhengel gevist.

Eerst heb ik een 5 tal voerkorven met voer aan de overzijde van de vliet op ongeveer 5 meter uit de kant geplaatst, hierna pelletkorf en onderlijn met een pellet op de baitband richting voerplek gedeponeerd met de hoop op brasem.

Vervolgens heb ik op 7 a 8 meter uit de kant  een voerplaats gecreëerd voor de vastestok.

Na het eerste uur geen beet te hebben gezien op de feederhengel over geschakeld op de vastestok, en jawel direct  beet een voorn van  ± 15 cm, dat gaf hoop echter tevergeefs.

Na nog een uurtje verder met de vastestok zonder ook maar een beetje weer terug naar de feederhengel, helaas ook hier geen beet te bekennen.

Daar het met de noorderwind behoorlijk koud was even de benen gestrekt en bij de collega vissers polshoogste gaan nemen. Ook zij klaagde over de kou en de vangst alleen goodold Jack en crack Toon hadden redelijk visjes gevangen, ook een van de vissers van “t Alvertje had er een stuk of 7 de rest geen of een enkele.

Hierna weer maar eens met de vastestok geprobeerd, echter de vis liet het afweten.

Om 12:00 uur werd (tot vreugde van de meeste vissers) het signaal einde wedstrijd gegeven en kon het opruimen en wegen beginnen. Tijdens het wegen werd al duidelijk dat het betreffende de uitslag spannend zou worden wie o wie zou er doorgaan naar de volgende ronde. Ook werd er weer flink gemopperd over het slechte begaanbaarheid van het visparcours en enkele ook over de vangst.

 Om iets voor 21:00 uur via de mail de eindstand van Johan van Loon ontvangen en tot vreugde van alle Kruisweelvissers vernomen dat wij door zijn naar de volgende ronde.

Hier onder de eind uitslag van deze wedstrijd.

  

 

UITSLAG FEDERATIEF CLUBKAMPIOENSCHAP

 

 

 

verenigingen :

HSV- De Kruisweel - Het Alvertje

 

 

 

Locatie :

Bovensas parcours HSV De Kruisweel

 

 

aantal deelnemers :

17

 

 

 

 

gewicht

punten

punten

Visplek

verenigingen

 

gram

De Kruisweel

Het Alvertje

1

De Kruisweel

Jack Vrins

1180

10

 

2

Het Alvertje

Jack Broeders

80

 

4

3

 

 

 

 

 

4

Het Alvertje

Peter van Beurden

160

 

6

5

De Kruisweel

Toon Kraaijbeek

290

9

 

6

Het Alvertje

Yordi Dekkers

10

 

1

7

De Kruisweel

Rien Luijks

0

 

 

8

Het Alvertje

Robin van Beurden

210

 

7

9

De Kruisweel

Frans Verheijen

0

 

 

10

Het Alvertje

Witmar van Dop

0

 

 

11

De Kruisweel

Johan van Loon

110

5

 

12

Het Alvertje

Henk Fens

0

 

 

13

De Kruisweel

Henk Nijssen

60

3

 

14

Het Alvertje

Jan Ligtenbarg

0

 

 

15

 

 

 

 

 

16

Het Alvertje

Jean-Paul Malipaard

0

 

 

17

 

 

 

 

 

18

Het Alvertje

Colinda Ligtenbarg

0

 

 

19

De Kruisweel

Henk Palings

30

2

 

20

Het Alvertje

Marco Campenhout

280

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totaal :

29

26

 

 

 

 

 

 

 Kruisweelvissers van harte gefeliciteerd en op naar de volgende ronde, hopelijk zijn er door dit succes meer vissers bereid om de volgende ronde de belangen van                         “ HSV De Kruisweel”  te verdedigen.

Groetjes en tot aan de waterkant,

Henk Nijssen

 

===============================================

VERSLAG BOOTJES VISWEDSTRIJD 11-08-2013 EN DE DRIL VAN MIJN LEVEN.

 

In verband met de op aankomende viswedstrijd van HSV DE KRUISWEEL op zondag 11 augustus 2013 ben ik samen met mijn kleinzoon Owen Arts op maandag 5 augustus gaan vissen op DE BAAK onder Steenbergen, beter bekent als het lange water.
We hebben gevist op mijn vertrouwde stek bij de eerst bomenrij links, de vangst bestond voornamelijk uit kleine bliek en voorn. Na ongeveer 3uur zijn wij gestopt met vissen en zijn nog even verderop gevaren naar een Belg de heer van Tilburg die iets verder op zat te vissen.
Bij deze man aangekomen een praatje gemaakt over de vangst en hij vertelde dat hij daar op die stek waar hij nu zat te vissen regelmatig mooie brasem ving, en inderdaad tijdens het kwartiertje dat wij daar waren ving hij 4 a 5 mooie brasems.
Mijn besluit stond toen al vast dat ik op donderdag 8 augustus mijn kansen daar zou gaan beproeven, dit alles met het vooruitzicht op de wedstrijd van komende zondag.
Op donderdag dus richting de visstek waar van Tilburg zijn vangsten gedaan had en nadat ik op 8 meter voor, en op 1 meter naast de boot een voerstek had aangelegd, aan de slag.
Het eerste 2 uur gevist op de stek naast de boot, vangst voornamelijk klein spul, hierna mijn geluk geprobeerd op de voerplaats op 8 meter en jawel ik ving in 1 uur tijd 5 mooie brasems.
Ja, toen was het voor mij duidelijk a.s. zondag vis ik op deze stek mijn wedstrijd.

 De dag van de wedstrijd zondag 11 augustus 2013 s’morgens om 6:45 uur aanwezig bij het haventje aan de Baak, bootje klaar maken zoals zijl eraf voer en aas aan boord en om 7:15 uur uitvaren naar de stek welke ik op donderdag verkend heb.
Daar aan gekomen de hengels in orde gemaakt, een voor op 8 meter met in de twee topdelen van deze hengel een iets dikker elastiek dan ik normaal gebruik vanwege het feit dat ik in het verleden toch regelmatig mooie zeelten op dit water heb gevangen en met dunner elastiek de dril wel erg lang duurde. Ook het tuigje is daarom iets zwaarder dan ik normaal gebruik nu bovenlijn 0,12 en onderlijn 0,10 (normaal 0,10 en 0,08 / 0,07 of 0,06) en als haak een Kamasan B 532 maat 18 (normaal vis ik niet groter dan 20) de dobber is een lichte stroomdobber van 0,70 gram. De andere hengel bestaat uit 3 deeltjes z, n 3 a 4 meter hier wil ik op ongeveer een meter naast het bootje op kleine vis vissen, vandaar hier een tuigje van 0,10 en onderlijn 0,06 met als dobber een slank model van 0,50 gram en haakje 22

8:00 uur begin wedstrijd, ik voer als eerste een twee tal kleine voerballetjes licht aangedrukt op een meter rechts naast het bootje, vervolgens werp ik 8 voerballen, iets zwaarder aangedrukt, ter grote van een tennisbal richting de 8 meter waar ik van plan ben en hoop op grotere vis te vangen. Ik begin te vissen met de korte hengel op een meter naast het bootje en vang in het eerste uur ongeveer 30 a 35 kleine visjes voornamelijk bliek en kleine voorn.

Na dit eerste uur leg ik mijn aas uit op de voerstek van 8 meter, en ja hoor ook hier kleine vis maar dan plotseling een langzame weg lopende dopper, ik sla aan en voel direct goed weerstand ik vermoed een zeelt, de vis neemt een run naar links van de boot richting Nauwbeek, ik kan hem nauwelijks houden plots schiet hij los en mijn dobber knalt met een smak tegen mijn hengen aan, resultaat dobber stuk tuig in de war. Snel doe ik een nieuw tuigje aan de hengel en weer proberen helaas alleen een enkel klein visje, dus terug naar de stek op een meter naast het bootje. Na weer een uur kleine visjes te vangen is het inmiddels 10:00 uur geworden en ga ik het weer proberen op de stek van 8 meter en ja hoor nog steeds kleine vis tot eensklaps een opsteker, Brasem deze wist ik netjes te landen hierna niets anders dan weer kleine vis dus terug naar de stek op een meter. Omstreeks 11 uur ga ik na ongeveer 100 stuks vis te hebben gevangen nog eens proberen op 8 meter en na weer een of twee kleine visjes een langzame weg lopende dobber. Ik sla aan voel enorme weerstand denk in eerste instantie aan een brasem wil hem geleidelijk naar mij toe halen en steek alvast een deel van de hengel af wil mijn schepnet pakken maar plots schiet de vis de diepte in, trekt 4 a 5 meter elastiek uit de top, snel doe ik het afgestoken deel terug aan de hengel, de vis blijft alsmaar door zwemmen, ik moet in de boot ga staan, de adrenaline stroom door mijn aderen weer moet ik een hengeldeel, welke gelukkig nog naast me lig, bij steken. De gedachten van een brasem laat ik al snel vergeten en vermoed dat het een karper is, de vis zwemt naar rechts richting gemaal Brooijmans en neemt alsmaar meer elastiek misschien wel 10 a 12 meter, mijn gedachten zijn “die kan ik nooit binnen halen”. Plots voel ik hem iets verzwakken en kan hem langzaam terug richting bootje dirigeren, langzaam pak ik mijn schepnet in de hoop hem te kunnen scheppen maar ineens neemt de vis weer een run nu richting het riet uit alle macht probeer ik hem daar vandaan te houden en dat lukt maar nu wil hij onder het bootje door zwemmen, ook dan kan ik gelukkig voorkomen. Inmiddels is het 11:25 uur geworden de vis neemt nog een laatste run richting de diepte de weerstand word minder en de vis laats zich voor de eerste keer boven water zien, een SNOEKBAARS langzaam komt hij richting bootje, ik sta nog steeds recht met de hengel op volle lengte, buk pak mijn schepnet en voorzichtig manoeuvreer ik de vis in het schepnet en til hem met een zucht van verlichting binnen boort.

Het is 11:28 uur ik onthaak de vis die nog steeds in het schepnet op de bodem van het bootje ligt, De snoekbaars geeft geen teken van leven meer hij is dood op moe gestreden, ik ook.

Langzaam ga ik opruimen immers de wedstrijd duurt tot 11:30 uur en het is tijd om terug te roeien. Aan de kant gekomen ben ik natuurlijk trots en dol gelukkig zo een vis op deze manier te hebben kunnen vangen, iedereen staat versteld van de vangst.

De snoekbaars was 71 cm lang met een gewicht van rond de 3 KG.

De domper komt echter na het wegen en tellen van de gevangen vissen,

Toon Kraaibeek heeft 119 vissen gevangen met een gewicht van 2950 gram,
Ik heb 103 vissen gevangen met een gewicht van 5550 gram.

Uitslag wedstrijd:    Toon aantal vissen 1 gewicht 2 totaal 3 punten

                              Henk aantal vissen 2 gewicht 1 totaal 3 punten

Toon winnaar met de meeste vissen (119), Dus die snoekbaars doet mij toch de das om, immers wanneer die dril geen half uur geduurd zou hebben had ik waarschijnlijk het verschil van 16 visjes nog wel goed kunnen maken.

Hieronder nog een foto van deze mooie snoekbaars welke ik echt niet zou willen ruilen met 20 kleinere vissen zodat ik toch de wedstrijd gewonnen zou hebben. Ik ben zeer tevreden met deze vangst.